Dintr-o abordare idealistă, antreprenorii sunt acei oameni cu o viziune pe care reușesc să o transmită echipelor; sunt oamenii care își folosesc inteligența și creativitatea în direcția îmbunătățirii calității vieții, cei determinați și perseverenți, cei care iau decizii rapide… cei care găsesc soluții.

Un lucru este cert: antreprenorii identifică problema, găsesc/creează soluția potrivită și încep să își construiască sistemul în așa fel încât să ajungă la cât mai mulți oameni. Dacă ai o idee de afacere și consideri că vrei să o testezi și să o validezi, există acum, în România, evenimentul care îți oferă această oportunitate.

Îți aduci aminte de suspansul din Arena Leilor? Ei bine, conceptul a revenit sub forma unui eveniment moderat de Marius Ghenea și Dragoș Popescu, în care participanții au ocazia să își susțină ideile/proiectele în fața juriului – BUSINESS DRIVE. Te bucuri de vizibilitate în mediul de afaceri, promovare a afacerii tale, obții din know-how-ul antreprenorilor în serie și, aproape cel mai important, obții finanțare pentru afacerea ta.

În data de 17 IANUARIE 2018 se desfășoară la București competiția BusinessDriveStartUp, în care cei înscriși își vor putea materializa ideile de afaceri, își vor prezenta, testa și valida ideile/proiectele. Vă puteți înscrie aici, iar pentru detalii despre BusinessDriveStartUp, aici.

PRESELECȚIA (4.12.2017-10.01.2018) – Persoanele interesate vor depune proiectele lor de business completând formularul online, urmând a fi analizate și evaluate de către Marius Ghenea, Dragoș Popescu și cei patru Business Angeli, în funcție de originalitea ideii, posibilitatea de monetizare, acuratețea și claritatea prezentării ideii și oportunitatea reală de piață.

SESIUNEA DE PITCHING (17.01.2018, orele 14.30 – 16.30) va consta într-o sesiune live, moderată de Marius Ghenea, în care participanții își vor prezenta ideea în fața juriului, în regim „elevator pitch”. Ei vor avea la dispoziție zece minute de live pitching: cinci minute în care își vor prezenta ideea, iar cinci minute în care vor răspunde la întrebările celor patru Business Angeli. Din cei opt concurenți, vor rămâne doar patru finaliști, fiecare fiind ales sau alegând un Business Angel, care îi va fi mentor sau potențial finanțator.

COMPETIȚIA (17.01.2018, orele 17.15 – 19.00) va consta într-o rundă interactivă de simulare de business, moderată de Dragoș Popescu, în care participanții vor fi organizați în echipe și vor lua decizii de conducere ale unui business virtual, prin intermediul aplicației software BusinessDrive.

FESTIVITATEA DE PREMIERE (17.01.2018, orele 19.30 – 20.00) va consta în desemnarea marelui câștigător –  care va primi finanțare/acces la resurse, program de mentorat, participare subvenționată la BusinessDrive miniMBA, premiu din partea BCR și promovare în rândul alumnilor BusinessDrive – iar ceilalți participanți din echipele câștigătoare sau finaliști sunt, de asemenea, premiați.

Juriul este format din Business Angels de top din România: Dragoș Anastasiu (Președinte Eurolines România), Cristina Bâtlan (Musette), Felix Patrașcanu (FAN Courier) și Marius Ștefan (Autonom Rent-a-Car). Concurenții vor prezenta ideea de business în fața juriului în cadrul unei sesiuni live de pitching și vor încerca să le demonstreze fezabilitatea și potențialul ideii. În cele din urmă, jurații își vor alege câte un concurent pe care îl vor consilia/mentora și vor decide (non)finanțarea Start-Up-ului respectiv.

Cine poate participa? Persoana care este hotărâtă și determinată să obțină finanțare pentru ideea sa de afacere, experiență, vizibilitate și o parte din know-how-ul antreprenorilor de notorietate din România. Dacă simți că nu ești (încă) pregătit, poți asista la sesiunea de pitching, apoi în calitate de competitor.

Motive pentru care să te înscrii?

  • poți primi finațare pentru ideea ta și acces la resurse valoroase;
  • ai parte know-how-ul de business din experiența antreprenorilor;
  • îți testezi și îți validezi ideea de business;
  • ai acces la canalele de promovare;
  • participi la sesiuni de networking de calitate.

Rundele de simulare sunt moderate de către cei doi lectori și fondatori ai BusinessDrive, care și-au pus amprenta în antreprenoriatul românesc. Dragoș Popescu deține o solidă experiență în business, cu performanțe cunoscute la nivel international, în calitate de consultant și trainer pentru companii importante, ca: Orange, Telekom, Bosch, Petrom, EONGas, Holcim, Raiffeisen Bank ș.a..

Marius Ghenea, autorul primei cărți de antreprenoriat din România, este Director de Investiții în cadrul fondului 3TS Capital Partners, Business Angel și Co-fondator al Venture Connect, o platformă de suport pentru antreprenori de Tech Start-Up. În permanență prezent în „Arena Leilor”, Marius Ghenea oferă acum know-how-ul antreprenorilor și managerilor înscriși în programul BusinessDrive, dar și sesiuni in-house, destinate clienților corporate.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment