Furnizorii de gaze riscă falimentul din cauza crizei COVID-19

Se speculează faptul că posibila criză ecomomică le va genera consumatorilor casnici de gaze naturale o vulnerabilitate tot mai mare din cauza concedierilor şi tăierilor de salarii, chiar dacă în perioada următoare a anului 2020 prețul gazelor este posibil să scadă. Posibilitatea ca micii furnizori de gaze naturale să intre în faliment nu este exclusă, însă lipsa acestora va fi suplinită de marii furnizori, producători şi de importatori. Asociața Energia Inteligentă cere analizarea situației cu calm şi punerea în aplicare a negocierilor pe piață pentru determinarea unui preț corect la gaze, care să aducă beneficii atât pentru consumator, cât şi pentru furnizor. Potrivit asociaţiei, în acest context, autorităţile ar trebui să gândească măsuri suplimentare de protecţie socială.

“Potrivit datelor din piaţă, mai mult de 20% din furnizorii de gaze vor dispărea în situaţia în care fluxul financiar se blochează pentru o perioadă mai mare de 90 de zile”, a declarat Asociaţiei Energia Inteligentă.

Situația ecomomică şi socială din momentele actuale conturează o teamă mai mare pentru că ar putea urma o criză, decât teama de infectare cu virusul COVID-19.

Pentru a calma populați, Ministrul Finanțor Publice, Florin Cîțu, a declarat “Trebuie să menținem sistemul finanțat și lichid. Avem bani pentru salarii și pensii. Știți foarte bine că am fost precauți și am finanțat mare parte dintre acestea. Vă garantez că plățile salariilor, pensiilor și tot ceea ce are de plată guvernul vor fi făcute la timp.”

Uzina Ford şi uzina Dacia se închide din cauza COVID-19

Ultima perioadă a provocat scăderi bruşte în industrie auto, aşadar ford România îşi suspendă activitatea de la Uzina de la Craiova. Angajații ford urmează să intre în şomaj tehnic de pe 19 martie până pe 5 aprilie. Pe perioada în care vor sta în şomaj tehnic, toţi angajaţii vor fi plătiţi de companie cu 78% din salarii. Ford are la Craiova peste 6.000 de angajaţi.

Cea mai mare companie din România, Automobile Dacia, a decis să închidă uzina şi la fel ca uzina Ford, să bage în şomaj tehinc cei 14.000 de angajați pe care îi are.

“Uzina se închide la mâine dimineață la ora 7. Închiderea temporară e pentru a-i proteja pe angajați, uzina avea suficiente comenzi, nu aceasta a fost problema. Vom avea discuții zilnic cu administrația uzinei pentru a vedea cum îi putem proteja pe angajați după 6 aprilie, când începe lucrul”, a declarat Ion Iordache, vicepreședintele Sindicatului Automobile Dacia, citat de G4Media.

Mediul online ține afacerile pe lina de plutire

În perioada aceasta tehnologia şi mediul online constituie împreună un rol important, iar majoritatea evenimentelor şi întâlnirilor care până acum aveau loc în săli special amenajate, s-au mutat pe platformele de social media. Majoritatea oamenilor de afaceri a înlocuit întâlnirile față în față cu discuțiile la distanță, prin intermediul telefoanelor mobile, sau cu apelurile video pe Skype.

Companiile care pot efectua activitatea de lucru în online au permis angajatorilor să lucreze de acasă, această metodă fiind una de securitate şi protecție față de angajați.

Write A Comment