Delegația Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) condusă de dl. Aurelian Gogulescu, Consilier în Relații Internaționale al Președintelui CCIR, dl. Mihai Daraban, și Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Prahova, a participat pe data de 10 octombrie la cea de-a 5-a ediție a Parlamentului European al Întreprinderilor (EPE).

Evenimentul a fost organizat de Eurochambres în parteneriat cu cele 44 camere de comerț membre și Parlamentul European. Membră Eurochambers și coordonator național, CCIR (Camera de Comerț și Industrie a României) este reprezentată la EPE 2018 de o delegație formata din 12 oameni de afaceri și 3 reprezentanți ai sistemului cameral.

Temele dezbaterilor evenimentului

Potrivit unui comunicat de presă, principalele subiecte de pe agenda dezbaterilor EPE 2018 au vizat abilitățile și aptitudinile forței de munca, precum și politica comercială a Uniunii Europene. În cadrul acestora, au fost dezbătute și evenimentele care vor creiona viitorul Europei, în contextul ieșirii Marii Britanii din UE.

Contact direct între antreprenori și reprezentanții UE

Scopul EPE este de a da cuvântul antreprenorilor, adevărații actori ai creșterii economice în Europa, și de a informa factorii de decizie – prin vocea companiilor – în legătură cu așteptările comunității de afaceri. Antreprenorii au avut ocazia unică de a dezbate cu înalți reprezentanți ai instituțiilor UE și de a le oferi feedback direct cu privire la politicile UE. De asemenea, EPE (Parlamentul European al Întreprinderilor) le permite antreprenorilor să înțeleagă mai bine obiectivele Uniunii Europene și rolul fiecărei instituții implicate în procesul legislativ.

Eurochambres estimează un număr de aproximativ 1000 de participanți din cele 28 de state UE și din cele 18 state non-UE membre ale Eurochambres, la EPE 2018. Fiecărei delegații îi este alocat un număr de locuri, corespunzător celui deținut de țara respectivă în Parlamentul European.

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment