Deschiderea primei ediții a Forumului de Afaceri, desfășurat în contextul celei de-a treia ediție a Summitului „Inițiativa celor Trei Mări”, a avut loc luni, 17 septembrie. Acest forum este organizat de Administrația Prezidențială și CCIR (Camera de Comerț și Industrie a României), în colaborare cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Consiliul Atlantic al Statelor Unite, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Evenimentul care s-a desfășurat în perioada 17-18 septembrie la Romexpo, a pus participanții în contact cu oficiali și companii din statele membre UE, Statele Unite ale Americii, Balcanii de Vest, Republica Moldova, Ucraina, Georgia și Turcia, precum și cu reprezentanți ai Comisiei Europene și ai instituțiilor financiare europene și internaționale.

Infrastructura, energia și digitalizarea – domeniile dezvoltate la Forum

Forumul de Afaceri al „Iniţiativei celor Trei Mări” este un angajament al Declaraţiei Summitului „Iniţiativei celor Trei Mări” de la Varşovia din 2017 și își propune dezvoltarea economică în trei domenii principale (transport, energie, digital).  Obiectivul acestuia este să stimuleze inițiativele de afaceri şi investițiile în regiune, să dezbată implementarea proiectelor prioritare, dar și să abordeze factorii potențiali de creștere și inovare, cum ar fi IMM-urile, antreprenoriatul tânăr, startup-urile și incubatoarele de afaceri din regiune.

Această reuniune poate deschide oportunități de cooperare economică remarcabile. Poate descătușa energii pentru consolidarea creșterii economice cu efecte imediate. Camera de Comerț și Industrie a României este foarte onorată să contribuie la organizarea și găzduirea primului Forum de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări, a declarat Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).

12 state membre în „Inițiativa celor Trei Mări”

Iniţiativa celor Trei Mări – Baltică, Adriatică şi Marea Neagră – reuneşte 12 ţări: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia. Aceasta a fost prezentată la finalul lunii septembrie 2015, la Adunarea Generală a ONU de la New York. În august 2016, la Dubrovnik, a fost adoptată o declaraţie comună a celor 12 state, iar în vara anului 2017 a avut loc cea de-a doua ediție a iniţiativei.

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment