Piața de capital din Romania aduce câștiguri investitorilor, în timp ce piețele internaționale trec pe minus. Indicii MSCI (Morgan Stanley Capital International) pentru piețele internaționale afișează scăderi puternice: -8% pentru piețele emergente și -15% pentru cele de frontieră la finalul primelor opt luni.

În aceeași perioadă, indicele principal al Bursei de Valori București a crescut cu 4,4% în echivalent dolari, în timp ce indicele care include dividendele a avut un avans triplu, de 13%.

Suntem atenți la evoluțiile externe pentru că piețele sunt extrem de interconectate astăzi. Chiar și într-un mediu internațional volatil și marcat de turbulențe, Romania reușește încă să ofere randamente pozitive investitorilor, declara într-un comunicat de presă, Adrian Tănase, CEO BVB (Bursa de Valori București).

Bursa de Valori București reușește să se mențină pe plus după primele opt luni în ciuda unui context extern tumultuos, care a trimis mai multe piețe în teritorii negative pe fondul accentuării incertitudinilor internaționale. Furnizorul global de indici Morgan Stanley Capital International (MSCI) arată că piețele de capital ale lumii au scăzut semnificativ de la începutul acestui an.

Piața de capital locală are potențial de valorificat din punct de vedere al lichidității, iar acest lucru s-ar putea traduce și într-un potențial pentru o mai bună evaluare a companiilor românești listate, a mai spus Adrian Tănase, CEO al BVB.

Capitalizarea bursieră a companiilor românești a fost de peste 20 de miliarde de euro la finalul primelor opt luni, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piața reglementată a BVB a depășit 35,7 de miliarde de euro în ultima ședință de tranzacționare a lunii august.

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment