Antreprenorii adevărați profită de orice ocazie, venită chiar și din partea naturii. Startup-ul Sono Motors, din Munchen, a testat vara aceasta un autoturism care se încarcă în timp ce este condus.

Meet the Sion – A Solar Car for Everyone

Sono Motors este un startup fondat în anul 2016, cu sediul în Munchen. Aceștia au dezvoltat autovehiculul în totalitate electric, Sion. Acesta este dotat cu celule solare, integrate în caroseria sa. Poate fi încărcată prin două mijloace: fie la prizele de curent convenționale, fie în timp ce o conduceți, prin intermediul energiei solare.

Producția de mașini Sion va începe în a doua jumătate a anului 2019 și va avea un preț de 16.000 de euro, potrivit Reuters (preț de pornire). Sono Motors au deja comenzi de peste 6000 de autoturisme și se așteaptă să vândă un milion de mașini până în anul 2020.

Celulele solare vor fi atașate pe plafon, capotă și pe laterale, vor fi în număr de 330 și vor încărca bateriile pentru o distanță de 250 de kilometri.

Avem scaun cu încălzire, aer condiţionat, sistem de info-amuzament unde îmi pot conecta interactiv telefonul, ceea ce înseamnă că am într-adevăr un vehicul complet, foarte simplu, fără zorzoane – Laurin Hahn, cofondator al companiei şi director executiv în cadrul start-up-ului.

Autor

Ramona este redactor și surprinde partea nevăzută a României, o parte frumoasă care crește odată cu poveștile pe care le transmite.

Write A Comment