European Business Angels Network (EBAN) a desemnat ca fiind cel mai bun startup din Europa Centrală și de Est, startup-ul polonez Photon Entertaiment. Acesta a creat un robot specializat să ajute copiii să-și dezvolte creativitatea, să își îmbunătățească abilitățile de gândire logică și să învețe elementele de bază ale programării.

Startup-ul a fost înființat de patru studenți și un lector de la Universitatea de Tehnologie din Białystok. Robotul este bazat pe senzori care pot distinge sunete, pot vedea și face diferența dintre întuneric și lumină sau chiar să masoare distanța. Astfel, acest robot ajută copiii în dobândirea de cunoștințe și abilități în domeniul IT.

Până în prezent startup-ul a vândut in jur de 5.000 de roboți, fiind prezent din anul 2017.

Finaliștii programului CEE-Released au fost anunțați oficial la Congresul Anual EBAN (European Business Angels Network), în data 27 iunie, după cum notează publicația start-up.ro. Scopul acestui program este de a conduce companiile în mediul internațional de business angels. Totodată, acestea au posibilitatea de a găsi alți investitori ce sunt interesați de companii inovatoare și cu potențial mare de creștere.

Compania românească 2Performant – clasată pe locul 2

În cadrul programului, fiecare antreprenor a susținut o prezentare despre compania sa în fața a sute de business angels, investitori, reprezentanți ai burselor regionale, potențiali parteneri și clienți. În urma jurizării, compania românească 2Performant s-a clasat, împreună cu Unospotter din Austria, pe locul al doilea.

2Performant este o platforma ce vine în ajutorul specialiștilor de marketing online, web developerilor, publisherilor și bloggerilor și creează o legătură între ei.

 

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment