Făcut pentru a fi servit rece, vinul românesc Roze Cabernet Sauvignon 2017 de la Domeniul Bogdan  (primul producător de vin din România) a fost medaliat cu aur la Milessime Bio 2018.

Cine sunt subiecții discuției?

Domeniul Bogdan a pornit la drum în anul 2011, din dorința de a oferi românilor (și nu doar) vinuri 100% naturale, prin plantarea a peste 150 ha de vie, în Dobrogea.

Strugurii culeși din această zonă cu tradiție în cultivarea viilor sunt certificați ca ecologici/organici de către Austria Bio Garantie din 2016.

Millésime Bio este marele eveniment internațional pentru promovarea vinurilor de calitate organică, organizat de Sudvinbio.

O altă medalie de aur adusă României

Roze Cabernet Sauvignon a câștigat medalia de aur la acest concurs internațional de vinuri biologice, în urma celei de-a unsprezecea ediții. Aceasta nu este însă unica medalie obținută de vinul care păstrează caracteristici predominante de vin roșu tânăr: Roze Cabernet Sauvignon a câștigat în prima jumătate a acestui an medalii de bronz și argint la alte competiții internaționale de prestigiu.

La Millesime BIO am luat aur pentru Roze Cabernet Sauvignon 2017 și argint pentru Muscat Otonel 2017 și Sauvignon Blanc 2017. La Chardonnay du Monde 2018, a doua competiție din acest an, Franța a acordat medalia de argint vinului nostru Domeniul Bogdan Chardonnay 2017 în timp ce la Premiile Internaționale Decanter 2018, Anglia a onorat Domeniul Bogdan Fetească Neagră 2016 cu medalia de bronz. Ultimele două distincții, de argint, au venit după Concursul Mondial de la Bruxelles 2018, vinurile medaliate fiind Chardonnay 2017 și Riesling 2017, a declarat Ivona Dobre, Director General, Domeniul Bogdan.

Oficialii companiei au declarat că obiectivele pe termen lung sunt penetrarea piețelor mature în domeniul biodinamic și schimbarea mentalității românilor, determinându-i pe aceștia să aprecieze la justa valoare rezultatele agriculturii biodinamice.

Autor

Ramona este redactor și surprinde partea nevăzută a României, o parte frumoasă care crește odată cu poveștile pe care le transmite.

Write A Comment