Business

Investiție de 600.000 euro într-un nou depozit pentru Vegis.ro

Noul depozit va permite procesarea a peste 1.200 de comenzi pe zi.

Un nou depozit de produse naturiste, bio, vegane și suplimente alimentare naturale a început să fie construit de către magazinul online Vegis.ro. Spațiul pe care va fi amplasat este într-o zonă premium din municipiul Brașov, iar construcția presupune o investiție de 600.000 euro.

Pentru acest depozit s-a ales o suprafață de 1.000 mp, după cum notează publicația start-up.ro. Acesta include atât zone cu temperatură controlată pentru păstrarea optimă a fiecărui tip de produs, cât și și birourile echipei , formată din 20 persoane, ocupând 25% din spațiu.

Vegis.ro a înregistrat în ultimii ani o amplificare a vânzărilor și a interesului românilor față de produsele naturiste. În 2017, comenzile au crescut cu 35% față de anul anterior, iar în primele luni ale acestui an s-a înregistrat o creștere de peste 40%. Astfel că, această investiție vine ca urmare a creșterii business-ului.

Capacitatea de procesare a Vegis.ro ajunge la 600 comenzi zilnic. Noul depozit va permite extinderea acestora la un număr de peste 1.200 comenzi pe zi.

Odată cu finalizarea investiției în noul depozit și mutarea operațiunilor pe noua platformă, vom putea susține dezvoltarea portofoliului de produse naturiste pe care le propunem clienților, pentru că dublăm capacitatea de stocare. Este o investiție strategică pentru noi, pentru a putea gestiona eficient și sustenabil creșterile previzionate pentru următorii ani, cu 25-30% anual. Depozitul actual ne permite procesarea comenzilor curente, însă în momentele de vârf am constatat că avem nevoie de o capacitate mai mare și de automatizare. Trebuie să fim pregătiți pentru creșterile viitoare pentru a deservi clienții în condițiile cu care i-am obișnuit, adică livrarea produselor din stoc, în 24h-48h – Mihai Bucuroiu, Director Dezvoltare și Fondator Vegis.ro.

Depozitul va fi dotat astfel încât să permită extinderea portofoliului de produse cu game noi ce necesită condiții speciale de stocare. Investiția va fi vizibilă și în indicatorii de productivitate, viteza de procesare a comenzilor și eficientizarea proceselor de lucru.

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment