FlixBus este cel mai mare furnizor de bilete de călătorie cu autocarul pe distanțe lungi din Europa, brand care a apărut în Germania, și de care nemții pur și simplu s-au îndrăgostit.

Modelul de business pe care funcționează FlixBus se concentrează pe colaborarea cu companiile locale și aducerea curselor acestora într-un singur sistem și într-un singur nume, acela fiind FlixBus. Practic, tot sistemul se realizează prin digitalizare. În acest fel, cumpărătorul de bilete știe un singur furnizor și cel mai important, știe un furnizor care satisface nevoile călătorului (de aici și dragostea nemților pentru acest brand).

FlixBus se impune prin standarde

Da, ca să poată fi creat un astfel de sistem și să poată oferi servicii de înaltă clasa, trebuie ca partenerii să accepte standardele impuse de către cel care conduce tot jocul. Astfel, FlixBus se impune atât de mult încât un călător nu va simți nicio diferență atunci când va călători cu parteneri diferiți ai companiei.

FlixBus în România

Flix a intrat la noi în țară prin intermediul Atlasib, ulterior realizând un parteneriat și cu Eurolines România, acesta atacând la noi în țară piața biletelor de transport internațional.

Mai nou, compania și-a deschis și birou la noi în țară, ceea ce însemna spune că managerii acesteia au planuri mari la noi.

Probabil următorul pas al companiei va fi să atace piața interna pe cursele lungi, ceea ce va fi realizabil începând cu momentul în care piața de transport va fi liberalizată, moment care nu este exclus să apară cât mai curând, având în vedere că în mai toate tările europene fenomenul s-a întâmplat deja.

În acest moment, FlixBus a pătruns în peste 26 țări europene și pare să nu se oprească deloc.

Biletele de transport se pot achiziționa online de pe site-ul www.flixbus.ro.

Autor

Detectiv și vizionar al valorilor (in general) umane, îmi place să mă dedic lucrurilor care aduc plus valoare celor din jur. Promovez profesionalismul și apreciez inițiativele deștepte care restartează societatea!

Write A Comment