Dragoș Irimescu este antreprenorul care a făcut milioane de euro din țiglă; constănțeanul crescut la Băicoi, care a făcut liceul în Ploiești și facultatea în capitală. S-a făcut recunoscut datorită fabricii Depaco, înființată în 1999, care are acum 200 de angajați.

La 54 de ani, Dragoș a investit 1,8 milioane de euro într-o fabrică de prelucrare a pietrei, cumpărată de la turci, cu 700.000 de euro. În urmă cu un an, a cumpărat-o, a renovat-o și a dotat-o cu utilaje performante, urmând ca de anul viitor să înceapă să obțină profit.

Iniţial nu am intenţionat să intru în acest business, am fost interesat mai degrabă de investiţia imobiliară. Dar, după ce am discutat cu angajaţii de la Mesta, care şi-ar fi pierdut locurile de muncă, m-am hotărât totuşi să mă documentez, pentru că sunt foarte atașat de comunitatea locală. Citind mai multe despre piatră, i-am descoperit frumuseţea şi potenţialul şi m-am hotărât să mă implic, Dragoş Irimescu.

Fabrica Mesta se află în Băicoi, pe Strada Înfrățirii 111 și are o suprafață a depozitului de peste 12.000 de metri pătrați, potrivit revistei Biz. Piatra provine din cariere din Turcia, India și Grecia.

Pe termen mediu și lung, dorința este educarea pieței în ce privește utilizarea pietrei naturale în construcții, pentru că aceasta are o mulțime de calități și avantaje. Iar politica noastră de prețuri va încuraja avansul pietrei naturale, care nu ar trebui să fie un lux sau un produs exclusivist, Dragoș Irimescu.

Autor

Ramona este redactor și surprinde partea nevăzută a României, o parte frumoasă care crește odată cu poveștile pe care le transmite.

Write A Comment