Salile goale sunt spaima oricarui organizator de evenimente. Insa spaima si mai mare este atunci cand masurile impuse de guvern iti garanteaza ca evenimentul nu va mai avea loc. In aceasta situatie se afla mii de evenimente din toata tara, care ar urma sa aiba loc in urmatoarea perioada.

Pusi in fata faptului implinit, organizatorii de evenimente risca sa dea faliment, intrucat nu isi mai pot organiza evenimentele, asadar nu mai pot incasa bani pentru plata salariilor sau desfasurarea activitatii.

Exista insa si solutii inovatoare care au inceput sa fie promovate de diferite companii: transmisiile live incep sa fie din ce in ce mai cautate. Potrivit specialistilor de la Anvergura, cererea de transmisii live s-a triplat in aceasta perioada, in urma masurilor impuse de guvern.

“Trecem printr-o perioada fara precedent in ultimele decenii. Foarte multe firme sunt fortate de imprejurari sa anuleze evenimentele publice, cautand diferite alternative care sa le permita continuarea activitatilor. Cea mai la indemana solutie este transmisia live, fara public a evenimentului, ce iti permite sa mentii contactul direct cu clientii, mai ales in cazul evenimentelor programate cu mai mult timp in urma. ” a declarat Gabriel Dragu, director tehnic Anvergura.

Gabriel Dragu, director tehnic Anvergura

Companiile sunt fortate acum sa isi reorienteze viziunea cu privire la abordarea evenimentelor, live streamingul venindu-le in ajutor, salvand astfel compania de la un posibil faliment.

In functie de complexitatea transmisiunii live, costurile sunt mici, mai ales comparativ cu costurile pe care le-ar fi avut daca evenimentul s-ar fi realizat fizic (inchirierea salii, cateringul, decontarea transportului unor invitati, materiale promotionale).

Totodata, in aceasta perioada, companiile pot experimenta si posibilitatea de a transmite live, pentru a vedea cum va percepe publicul sau acest nou mod de expunere.

Autor

Pasionat de business si jurnalism

Write A Comment