Dacă până acum vă obișnuiam cu un singur invitat la Bizis.ro, astăzi facem cunoștință cu peste 400 de invitați din peste 10 orașe din România. Este o adevărată comunitate, care nu încetează să ne surprindă cu mobilizarea și implicarea lor activă în mediul de business: ele conduc diverse afaceri, aflate in diferite stadii de dezvoltare, din cele mai diverse domenii: de la ateliere de produse hand-made, până la cabinete de avocatură, nutriție, design floral și francize.

Comunitatea mamelor-antreprenor

În urmă cu mai bine de doi ani, avea să se formeze comunitatea mămicilor care dețin afaceri în diverse domenii de activitate – sau Mamprenoare. Ele organizează și desfășoară evenimente în cele mai mari orașe ale țării, menite să crească vizibilitatea micilor afaceri de familie: motorul unei economii sănătoase, adaugă reprezentanții.

Prin mobilizarea mamprenoarelor la nivel local, se realizează continuu organizatori de evenimente, târgurilor și festivaluri locale. Astfel, membrele comunității de mamprenoare au ocazia de a-și prezenta afacerile chiar în fața potențialilor clienți și parteneri.

Parenting și Business Networking

La Iași, de exemplu, mămicile-antreprenor au desfășurat ateliere cu și despre părinți și copii lor, în care au schimbau idei de business. Ele au fost prezente și la cele mai importante evenimente din oraș pentru aceștia, Hangariada – Festival de artă și zbor, respectiv Șotron – Festivalul Copilăriei, unde au găsit calea de mijloc – între parenting și business networking.

Business Hub & Accelerator

Antreprenoarele din Cluj au dat startul acestei comunități, când Alina Bota (fondator), a pus bazele unui Business Hub & Accelerator – din dorința de a oferi sprijin tuturor mamelor aflate la început de drum, încurajându-le să își extindă propriile rețele de networking. Comunitatea a pornit din Cluj-Napoca, iar ulterior s-a extins foarte repede în 10 orașe din țară, printre care București, Iași, Alba-Iulia, Timișoara, Oradea, Târgoviște, Târgu Mureș sau Baia Mare.

Revista Mamprenoare, singura revistă de antreprenoriat scrisă de mamele-antreprenor

După cum spuneam la început, mamaele-antreprenor nu încetează să ne surprindă: acestea au chiar și o publicație proprie, cu format glossy și povești inspiraționale despre curajul de reinventare și despre transformarea maternității în oportunitate de business. Revista Mamprenoare este, așadar, singura revistă de antreprenoriat scrisă în totalitate de către mamele-antreprenor și tiparită în regie proprie.

JOIN THEM!

Intrarea în Comunitatea Mamprenoarelor se realizează prin intermediul unui workshop de antreprenoriat organizat de către managerul comunității locale, iar programul workshop-urilor viitoare este publicat pe website-ul comunității, www.mamprenoare.eu.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment