Dacă business-ul este mașina, atunci întâlnirile sunt combustibilul. În cadrul întâlnirilor de business se fac deciziile, se semnează contractele, se cunosc investitorii, clienții și potențialii parteneri de afaceri.

Cu siguranță ați mai auzit despre cluburile de networking – întâlnirile săptămânale de la micul dejun, în care oameni din mediul de afaceri vin și își prezintă afacerile, discută, oferă recomandări, sfaturi și lansează discuții pe teme date.

La ProAfaceri Brașov, lucrurile stau puțin altfel. Un concept nou, de care comunitatea brașoveană se mândrește; Sorin Peligrad, unul dintre oamenii care face posibilă desfășurarea unui Business Brunch chiar în Brașov, ne-a povestit despre concept, viziune și planurile sale.

Breakfast + Lunch = BRUNCH

Termenul de „brunch” este, de fapt, o combinație (reușită!) între „breakfast” și „lunch”, apărut în Marea Britanie, care se servește între orele 11.00 și 15.00. Așadar, dacă nu vreți să renunțați la somnul din weekend, dar vreți să participați totuși la o întâlnire informală de business, Business Brunch-ul ar fi soluția.

Asta se întâmplă în Brașov – antreprenori, oameni de afaceri, freelanceri, parteneri media, investitori locali, cu toții se reunesc într-un ambient de networking dinamic, unde abordează cu succes teme legate de promovarea turismului local, dezvoltarea antreprenoriatului, protecția mediului și modalități concrete de promovare a valorilor și resurselor de care dispun.

Aerul medieval din Brașov a atras dintotdeauna privire turiștilor; Cetatea Râșnov, Cetatea Rupea, Făgăraș, celebrul Castel al lui Dracula, Fundata (localitatea aflată la cea mai mare altitudine din România) – se regăsesc printre nenumăratele locuri ce merită (și trebuie) valorificate la maximum, iar antreprenorii pot contribui la acest lucru cu succes.

Și nu doar antreprenorii din turism participă la Business Brunch. Producători locali, importatori, distribuitori, transportatori, oameni din mediul academic, public speakeri, manageri, studenți și elevi. Este o întreagă comunitate ce au un singur scop, acela de a valorifica potențialul Brașovului la maximum, șî au de gând să se extindă.

Care este noutatea?

Un singur cuvânt: ecosistem. E cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie comunitatea din Brașov; nu este vorba doar despre networking, sfaturi și recomandări. Este despre întrajutorare, promovare reciprocă și dorința de a construi o rețea solidă de oameni cu inițiativă.

Ceva și mai interesant de atât? Antreprenorii, managerii și freelancerii se întâlnesc și înafara Business Brunch-ului, mergând în vizită pe la afacerile proprii și „testează terenul” – propun idei de „Cum să…?”, creează parteneriate și găsesc modalități prin care se pot ajuta unii pe alții. Acest ecosistem de afaceri ia naștere la Business Brunch, inițiat de ProAfaceri Brașov.

În prima duminică din fiecare lună, sunt invitați oameni atât din antreprenoriat, cât și din celelalte domenii la aceste întâlniri informale, relaxate, dar productive și eficiente. Servesc masa, întâmpină invitatul surpriză, se bucură de momentele artistice pregătite și gândesc noi metode de a-și dezvolta afacerile.

Alături de echipa ProAfaceri, Sorin Peligrad face posibilă desfășurarea evenimentului. El a fondat Alchemy Hub, unul dintre cele mai noi spații de coworking din Brașov și participă cu succes la evenimente europene pe teme de antreprenoriat.

Misiunea noastră? Brașovul prosper. Ne dorim ca ProAfaceri să devină prima opțiune a antreprenorilor în ceea ce privește înființarea, conducerea, finanțarea și internaționalizarea afacerilor – Sorin Peligrad, fondator ProAfaceri Brașov, inițiator BBB Business Brunch

Ca notă subiectivă, putem sublinia viziunea – probabil cea mai importantă calitate a unui antreprenor. Cu nuanțe de fermitate și control asupra situației, domnul Peligrad ne spune că va internaționaliza aceste proiecte. Și îl credem pe cuvânt, pentru că determinarea pe fondul unui plan bine stabilit nu a dus decât la rezultate bune. Poate Brașovul ne dă exemplu despre cum să construim comunități antreprenoriale la nivel micro. Poate soluția constă în echipe. În ecosisteme de acest tip.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment