Business

Alexandrion Group își va deschide prima distilerie din SUA, cu o investiție de aproape 100 de milioane de dolari

Alexandrion va investi peste 40 de milioane de dolari pentru a transforma o clădire existentă într-o distilerie de 11.000 mp

Este cel mai mare producător de băuturi spirtoase din țară și acum Alexandrion Grup își împământează rădăcinile în statul New York, au anunțat aceștia la finalul lunii trecute.

În prima etapă, Alexandrion va investi peste 40 de milioane de dolari pentru a transforma o clădire existentă într-o distilerie de 11.000 mp, cu un centru pentru turişti şi săli de degustare. Proiectul, care va urma să fie dezvoltat de parcursul a cinci ani, va crea 102 noi locuri de muncă în New York şi alte state, au declarat oficialii companiei.

Finalizarea construcției, în anul 2020, va aduce cu sine noi proiecte și noi băuturi spirtoase specifice pieței din SUA, cum ar fi whisky, bourbon, gin sau vodka. Acestea vor fi exportate în toate cele 50 de țări în care compania distribuie deja gama largă de băuturi spirtoase.

Suntem încântaţi să colaborăm cu autorităţile locale într-un proiect atât de amplu care va introduce Grupul Alexandrion pe piaţa americană. Avem oportunitatea de a ne folosi expertiza pentru a dezvolta noi produse adaptate consumatorilor din SUA, a afirmat Nawaf Salameh, preşedinte Alexandrion Group.

Empire State Development (ESD) este agenția cu care lucrează Alexandrion Grup România încă din luna iulie a anului 2017, pentru finalizarea acestui proiect. ESD a oferit companiei de băuturi spirtoase facilități fiscale de 2,7 milioane de dolari, printr-un program care încurajează companiile să se extindă pe piața din New York.

Urăm un bun venit călduros Grupului Alexandrion în Hudson Valley pentru a-şi construi prima distilerie americană şi aşteptăm cu nerăbdare dezvoltarea sa în regiune, a declarat Howard Zemsky, preşedinte, director general şi comisar ESD.

Alexandrion Grup a fost înființată în 1994 și de atunci a câștigat numeroase premii, pe piața națională și internațională, cum ar fi medalia de aur pentru „Calitate și Prestigiu Internațional”, la Summit-ul Internațional al Calității și locul 6 în cadrul „Top Corporate Awards 2008”.

Ramona este redactor și surprinde partea nevăzută a României, o parte frumoasă care crește odată cu poveștile pe care le transmite.

Write A Comment