Odata cu trecerea timpului, se schimba si societatea. Astazi putem vorbi despre o schimbare din ce in ce mai vizibila de catre oricine.

Resetarea societatii

Da, societatea se reseteaza. Pe fondul miscarii naturale a populatiei si pe fondul impunerii la nivel european si global a unei societati sistematizate putem spune ca societatea romaneasca se reseteaza.

Dispar generatii si impreuna cu ele obiceiuri si educatii (poate) gresite (comuniste) si dispar activitati/business-uri care nu se pot incadra la cerintele europene.

Dispar afaceristii

Impreuna cu disparitia acestor categorii de persoane, dispare si termenul de afacerist. Afacerile pana acum se faceau nu neaparat organizat ci mai degraba dupa propriile porniri, relatii, interese, s.a.

Putem discuta despre o evolutie in acest sens si despre o ingreunare a penetrarii de catre oricine a zonei de afaceri.

Raman antreprenorii

Singura cale ca sa faci lucruri bune, este sa iubesti ceea ce faci si daca nu ai gasit-o, continua sa o cauti si nu te opri! – Steve Jobs

Cuvintele lui Steve descriu probabil cel mai bine un antreprenor. Antreprenorii sunt oamenii care fac afaceri cu pasiune, oameni care nu isi urmaresc doar propriile interese si oameni care ridica calitatea serviciilor si (sau) produselor oferite.

Oamenii acestia sunt cei care inlocuiesc afaceristii de ieri. Business-urile sustinute politic dispar unul cate unul si business-urile detinute de “afaceristi” nu pot rezista in fata antreprenorilor care stiu sa ofere pietei ceea ce are nevoie la o calitate superioara si la un pret corect.

Nu putem decat sa ne bucuram pentru aceasta resetare a societatii din Romania si sa o sustinem asa cum fiecare dintre noi are posibilitatea.

Poti incepe prin a promova un adevarat antreprenor!

Autor

Detectiv și vizionar al valorilor (in general) umane, îmi place să mă dedic lucrurilor care aduc plus valoare celor din jur. Promovez profesionalismul și apreciez inițiativele deștepte care restartează societatea!

Write A Comment