Depinde ce îți dorești: un concediu de o săptămână sau „un manual de utilizare” pentru corpul tău, pentru toată viața – Dr. Simona Maria Ivanov, co-fondator GenetX

Linia principală GenetX constă în teste genetice complexe, prin care clientul primește un raport nutrigenetic personalizat, care evidențiază cantitatea de nutrienți pe care trebuie să o asimileze în fiecare zi.

Acum un an, am identificat o soluție eficientă în urma unui test genetic care și-a dovedit importanța, având în vedere că, printr-o alimentație corectă, problema s-a rezolvat. Promovând teste genetice anterior, mi-a fost foarte clar că trebuie sa dezvolt un business in acest domeniu, declară Dr. Simona Maria Ivanov.

Suntem siguri că viitorul aparține medicinei de precizie și că testarea genetică va fi la fel de uzuală precum este acum grupa de sânge. Nu poți face o transfuzie de sânge la întâmplare, depinde de grupa de sânge. La fel și cu profilul genetic, nu poți mânca orice sau lua orice medicament, dacă vrei să fii sănătos.

Testul nutrigenetic a fost dezvoltat de către doi specialiști în domeniul geneticii: Prof. Mihai Niculescu, cercetător, Fondator și CEO Advanced Nutrigenomics, SUA, Profesor asociat, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara și Profesor Natalia Cucu, Departamentul de Genetică , Facultatea de Biologie, Universitatea București, Președinte al Asociației de Epigenetică și Metabolomica, care au dezvoltat un test cu caracteristici unice la nivel mondial.

Genele sunt „manualul de utilizare” pentru toate ființele vii, de la plante și insecte, până la oameni; genele spun celulelor ce să facă, atunci când să se dividă și când să se distrugă. GenetX analizează un pachet complet de gene relevante pentru identificarea exactă a cantităților de nutrienți, iar în urma acestei analize reiese profilul nutrigenetic al persoanei.

Suplimentar, identifică și dacă există alte mutații genetice, ce pot declanșa o diviziune celulară continuă: celulele nu se mai distrug, devenind cancerigene sau generatoare de anumite boli. Cel mai solicitat serviciu de până acum a fost cel de testare nutrigenetică.

Testul genetic se face o singură dată în viață și informațiile ce le obții le aplici pe tot parcursul vieții, oferindu-ne șansa de „a deveni cea mai bună versiune a noastră”, adică să acționezi în concordanță cu profilul tău genetic, declară Dr. Simona Ivanov, co-fondator GenetX. Practic, investești în sănătatea ta.

Principalul avantaj pentru clienții noștri interesați de nutriție este faptul că beneficiază de singurul test nutrigenetic dezvoltat pentru populația caucaziană, ce le oferă informații exacte privind cantitatea necesară de nutrienți, în funcție de fiecare persoană: macronutrienți (proteine, glucide, lipide, cafea, lapte, alcool) și micronutrienți (vitamine și minerale), pentru a beneficia de o reală personalizare nutrițională.

Cum funcționează?

Testarea se realizează în mai mulți pași:  pe baza mostrelor de saliva luată, ADN-ul este extras si secvențiat în laboratoare acreditate CLIA și CAP. Totodată, rezultatul secvențierii ADN-ului este analizat și interpretat de către Prof. Mihai Niculescu, cercetător, Fondator și CEO Advanced Nutrigenomics, SUA. Nu în ultimul rând, clienților le este oferită consultanță pe baza rezultatelor obținute.

Clienții GenetX sunt persoane care își doresc să-și îmbunătățească stilul de viață. De la femei însărcinate, sportivi și persoane supraponderale, până la oameni bolnavi de boli metabolice (diabet, hepatosteatoză etc.), ei folosesc informațiile științifice obținute cu ajutorul tehnologiei de ultima generație – testarea genetică – pentru personalizarea nutriției, a diagnosticării și pentru instituirea tratamentului de precizie.

Prețul unui test depinde de numărul de gene/variații genetice analizate și de tehnologia de detecție, iar prețurile pornesc de la 670 de euro (Teste nutrigenetice ca „Pregnancy & Baby care”, „Sport & Fitness”, „Healthy Life & Slim”). Gratuit, clienții primesc profilul genetic personalizat, o listă cu alimentele de consumat în funcție de profilul genetic, precum și screening pentru cancer și alte boli grave.

În primul rând, există o latură umană, de mulțumire că reușești să ai un impact pozitiv în viața pacienților. Suntem mândri că am reușit să ajutăm peste 100 de clienți să își îmbunătățească starea de sănătate și stilul de viață, folosind testarea genetică/ADN-ul, medicina de precizie.

Experiența din Orașul Antreprenorilor este una de neegalat. Ai susținerea de care are nevoie un startup, în toate domeniile cu care te confrunți în timpul în care construiești afacerea. Primești know-how, consiliere și mentorat de la cei mai buni în domeniu. Primești „căldura” de care ai nevoie la început de drum și o mare încurajare că „tu poți să o faci!”

Cât despre sfaturi și recomanări, Dr. Simona Maria Ivanov ne spune să clarificăm foarte bine obiectivele.

Să evalueze dacă au potențialul și sunt pregătiți de a începe o afacere, care este ca o mare cu valuri: uneori calmă, uneori agitată. Să fie optimiști, încrezători în forțele lor și pregățiti să muncească mult, mai mult decât oricând. Să se înconjoare doar de persoane de încredere, capabile să treacă împreună prin toate aspectele unui business de început.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment