COOLor este un startup, activ pe piață încă din noiembrie 2017 și până acum numărul clienților mulțumiți este deja de ordinul miilor.

Radu Dascălu, fondatorul COOLOR, este un om simplu și cât se poate de discret. El nu are experiență relevantă în domeniul antreprenoriatului, însă pasiunea pentru cultura sneakers l-a condus la ideea de a comercializa șireturi fără legare din silicon. 

Un pas mic pentru oameni, un pas mare pentru omenire

Citind un articol care enumera mai multe activităţi zilnice care îi fac pe oameni să piardă un timp care ar putea fi folosit pentru ceva cu adevărat util, Radu a descoperit că un om pierde aproximativ 30 de zile din viață legând șireturi. În secolul vitezei, când timpul se află în top 5 cele mai importante resurse, Radu s-a gândit la șireturile elastice din silicon, fără legare, pentru a contribui la economisirea timpului celor care aleg această alternativă.

El ne-a povestit că este unic fondator și concepția modului de lucru precum și viziunea de ansamblu – atât cea prezentă cât și cea viitoare – îi aparțin.

Radu are ca obiectiv atingerea unei anumite cifre de afaceri și până atunci va continua vinderea produselor doar online, de pe www.coolor.ro.

COOLor se ocupă în întregime de încălțămintea clienților, astfel pe site sunt disponibile și accesorii pentru curățare și protecție încălțăminte de la Crep Protect.

COOLor nu este definit ca un moft, ci ca o nevoie primordială de confort care ne ajută să ne bucurăm de noi și de timpul nostru.

Șireturile fără legare sunt utile copiilor de la grădiniță, eliminând grija mamelor că aceștia s-ar putea împiedica în șireturi, sportivilor, adolescenților, gravidelor sau vârstnicilor cu dificultăți de aplecare.

COOLor nu e un sacrificiu , e ceva făcut fără presiune, cu pasiune, menit să aducă atât confort cât și joy of life. Culorile ne definesc atitudinea și transmit mesaje puternice celor din jur în legătură cu starea noastră interioară. Acesta este de fapt și tâlcul sloganului nostru : #coolor #your #attitude, Radu Dascălu, fondator COOLor.ro.

Radu Dascălu și viziunea despre antreprenoriatul românesc

L-am rugat pe Radu să ne spună de ce să începi un (astfel de) business în România. Ne-a răspuns că deși banii sunt importanți și stau la baza oricărei afaceri, nu depinde totul de ei. Important este să faci totul cu pasiune și fără presiune. El consideră că NU ar trebui să începem un (astfel de) business în țara noastra dacă nu știm ce vrem să facem și dacă nu suntem flexibili.

Cum își pun românii singuri bețe în roate

Negativismul, “urechismul” și lipsa de viziune, crede Radu că sunt factorii care influențează negativ antreprenoriatul românesc. Ține de fiecare om cum reușește să combată poluarea antreprenorială românească, născută din mentalitatea ușor învechită a unora dintre români.

Radu ne-a spus că el a reușit să facă asta înarmându-se cu multă VOINȚĂ! 

Autor

Ramona este redactor și surprinde partea nevăzută a României, o parte frumoasă care crește odată cu poveștile pe care le transmite.

Write A Comment