Românii caută, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe produse bio.

Și suntem îndreptățiți: conform unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății, în 2013, principalele cauze de mortalitate în lume sunt legate de alimentația nesănătoasă, 14 milioane de decese fiind cauzate anual, la nivel global, de o alimentație nesănătoasă și dezechilibrată.

Românii găsesc întotdeauna soluții

În încercarea de a combate această problemă, tot mai mulți români ne vin în ajutor cu produse care ne garantează o sănătate mai curată.
Astfel, în 1994 a luat naștere  Agroserv Măriuța, o companie 100% românească, ce se ocupa atunci de cultura câmpului. În 2005, însă, Lăptăria cu Caimac a prosperat, punând astfel bazele uneia dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte din România.

Sănătatea este garantată

Orientați spre viitor și inspirați de tradiție, aceșia au pus anul acesta în funcțiune o fabrică modernă, în care îmbuteliază lapte de la vacă de cea mai bună calitate în ce privește conținutul de grăsimi, proteine și lactoză. Lapte curat, cu minimum posibil de germeni și celule somatice, datorită celor mai noi tehnologii.

Povestea pe scurt (chiar de la sursă)

“Planurile de a deschide lăptăria (fabrica de procesare) s-au născut firesc, atât datorită dezvoltării continue a fermei și a dorinței noastre de a continua afacerea familiei, dar și din dorința de a consuma produse cât mai sănătoase, naturale și gustoase, care reușesc să îmbine ceea ce ne oferă natura cu mijloacele moderne de producție. Aceasta nu înseamnă că produsele Lăptăriei cu caimac sunt 100% cum se făceau odată, dar nici 100% cum se produc acum, ci doar că ne-am asumat misiunea de a lua ce-i mai bun atât din tradiție, cât și din actualitate, dar mai ales din lapte, adică acel caimac ce reprezintă o dovadă în plus a calității, a laptelui natural și a gustului.”, a declarat Mădălina Cocan, manager al Lăptăriei cu caimac.

Investiția a fost de peste 5 milioane de euro, dar iată că, de peste 24 de ani, Lăptăria cu Caimac funcționează ca pe roate, tocmai pentru că principiile de bază au fost cerințele consumatorului și calitatea produselor.

Autor

Ramona este redactor și surprinde partea nevăzută a României, o parte frumoasă care crește odată cu poveștile pe care le transmite.

Write A Comment