Googla a lansat si in Romania o platforma online gratuita, ce are ca scop dobandirea de noi cunostinte din domeniul marketingului digital si al utilizarii eficiente a acestuia in vederea cresterii performantelor de business digital.

Potrivit statisticilor europene 90% dintre locurile de munca vor necesita cunostinte digitale si pana in 2020 peste 800.000 de locuri de munca nu vor fi acoperite din cauza lipsei de educatie pe acest segment.

In Romania, doar 8% dintre romani pot declara ca detin cunostinte digitale si 43% o spun liber ca nu detin nici un fel de cunostinte de acest tip.

Vazand aceasta necesitate, Google a lansat platforma Atelierul Digital.

“Internetul este esential in societatea de astazi, oferind oportunitati si mijloace de dezvoltare antreprenorilor si afacerilor. Vrem ca prin programul Atelierul Digital lansat astazi sa oferim un instrument care sa ajute viitoarea forta de munca si antreprenorii in obtinerea cunostintele digitale atat de importante in economie. Speram ca acest lucru sa contribuie la sprijinirea Romaniei in exploatarea oportunitatilor oferite de economia digitala”, declara Dan Bulucea, Country Director Google Romania.

De la cum sa iti construiesti imaginea online, campanii de marketing pe retelele sociale si cum sa ajungi la potentialii clienti prin intermediul mediului mobile, pregatirea digitala se realizeaza prin intermediul unor cursuri video. Cursul cuprinde 23 de teme, ce insumeaza un total de 89 de lectii. La finalul cursurilor au ocazia sa dea un test si daca il promoveaza pot obtine o certificare din partea Google si IAB Europe.

“Atelierul Digital” face parte din proiectul “Digital Skills” si din 2015 a fost lansat in Marea Britanie, Franta, Italia, Germania, Suedia, Danemarca, Grecia, Luxemburg, Polonia, Bulgaria si Ungaria si in acest an se va lansa si in alte tari.

Publicul tinta urmarit de acest proiect este format din antreprenori si studenti posibili viitori antreprenori.

Autor

Detectiv și vizionar al valorilor (in general) umane, îmi place să mă dedic lucrurilor care aduc plus valoare celor din jur. Promovez profesionalismul și apreciez inițiativele deștepte care restartează societatea!

Write A Comment