Doclandia este o platformă de telemedicină, cu ajutorul căreia, orice abonat, deținător al unui smartphone și cu acces la internet, poate avea un medic la dispoziție. “Doclandia” înseamnă țara doctorilor, unde pacienții pot comunica în toate modurile cu medici din toate specializările.

Matei Țiboc, fondator si director general, a inițiat această afacere în urma nașterii fiului său, din nevoia de a comunica rapid și ușor cu diverși medici, în legătură cu problemele de sănătate întâmpinate ale acestuia.

Proiectul a pornit de la o investiție de 500.000€ din partea fratelui fondatorului. Matei nu s-a implicat prea mult în acțiuni de promovare a proiectului, îndreptându-și atenția către dezvoltarea platformei și imbunătățirea experienței de utilizare pentru a asigura toate nevoile medicale specifice din mediul offline, în mediul online.

“Acum cred că putem spune că avem o platformă pregatită să susțină toate fluxurile medicale specifice unei clinici sau unui cabinet medical, urmând să lansăm și partea de analize si farmacii și chiar asigurări medicale.” , a declarat Matei Țiboc.

Ideea este una originală, Doclandia fiind singura platformă de telemedicină, celelalte programe facilitând doar programările, organizarea. Deși nu poate fi vorba de concurență, Doclandia este într-o continuă dezvoltare.

“Dorim dezvoltarea unui sistem integrat, care pornește de la dosarul electronic medical al pacientului, programarea și efectuarea unei vizite la medic cu tot ce inseamnă user experience, urmând, de obicei, cu o recomandare de investigații de laborator sau imagistică sau o vizită la o altă specilitate, după care să poți primi acasă medicamentele prescrise de medic. Așa văd eu o experiență digitală completă în sistemul medical al viitorului.”

Platforma este destinată tuturor medicilor, care își pot deschide un cabinet online gratuit. Scopul principal este de a încuraja pacienții să apeleze la consultații și sfaturi specializate, în loc să se informeze din surse nesigure, precum Google.

Doclandia stă la dispoziția tuturor și în această perioadă de criză, determinată de apariția virusului COVID-19.

“Putem spune că Doclandia este un spital virtual, cu toate serviciile unui spital fizic, care pot fi efectuate la distanță. În aceste momente de pandemie, se poate observa cel mai bine nevoia unui astfel de spital. Așa cum chinezii au construit spitale cu capacitate de 1000 de locuri, românii au deja la dispoziție un spital cu un număr nelimitat de locuri.”

Autor

Write A Comment