Faceți cunoștință cu Digitail –  rezultatul muncii unei echipe întregi de medici veterinari și specialiști în tehnologie digitală, care eficientizează semnificativ  managementul și care îmbunătățește relația medic-pacient.

Digitail se află la intersecția dintre medicina veterinară și tehnologie digitală – oferă soluția dedicată clinicilor veterinare și proprietarilor de animale de companie care automatizează procese repetitive și consumatoare de timp. Soluția Digitail este românească, dar echipa este împărțită între Barcelona și România. Platforma este deja utilizată în România, Australia și Grecia, dar are cereri și din țări precum Malta, Mexic, SUA, Spania și Argentina.

Mă bucur că am ajuns în momentul în care putem avea un impact real într-o industrie atât de importantă precum sănătatea. – Sebastian Gabor, fondator Digitail

Sebastian Gabor face parte din  echipa Digitail și se asigură în fiecare etapă de dezvoltare a acesteia că viziunea este transmisă la nivelul fiecărei părți din companii. Este animat de valori autentice și principii care l-au purtat prin diferite colțuri ale lumii și care l-au determinat să aducă valoare comunității în care trăiește. Cu „sediul personal” în Barcelona, este profesor la școala de business „Geneva Business School” și contribuie în fiecare zi la ceea ce noi numim „sens”.

Cât despre începuturi și plecarea sa la facultate în Barcelona, putem spune că a fost rezultatul lunilor de „negociere” cu părinții săi – sau „alinierea astrelor”, cum ar spune Sebastian.

După facultate, m-am întors în țară (îmi era dor de părinți și, în special, de bunici), unde nu știam ce urma să fac. La un moment dat, m-a sunat un amic de la facultate și m-a întrebat dacă pot să îl ajut cu dezvoltarea unei aplicații mobile. Și de acolo a început totul.

A urmat, apoi, o perioadă de 5 ani în care a experimentat viața în Berlin, Londra, New York și San Francisco, dar în 2016 a luat decizia de a muta „sediul personal” în Barcelona.

Aici aveam deja prieteni și câțiva clienți pe firma de outsourcing. La câteva luni, mi s-a oferit să predau antreprenoriat studenților de la școala de business Geneva Business School din Barcelona. Treptat, a luat naștere și Digitail și a venit o parte din echipă în Barcelona.

Totul a pornit de la dorința de a îmbunătăți domeniul medical prin reducerea efortului necesar pentru operațiunile redundante și repetitive, care pot fi automatizate și care consuma mult timp.

Managementul, în pix și hârtie

Primul obiectiv de pe lista Digitail a fost crearea și dezvoltarea carnetului digital de sănătate pentru animalele de companie: Pentru a face acest lucru, am început să discutăm cu mulți medici veterinari. Astfel, am observat ca pixul și hârtia încă sunt folosite în managementul unei clinici. Știind de uneltele existente deja în domeniul digital, am început să punem totul cap la cap și să lucrăm la o platformă care îi poate ajuta pe medicii veterinari în activitatea lor și care să îmbunătățească relația medic-pacient.

În mai puțin de patru luni, echipa a și realizat un MVP (produs minim viabil), pe care l-au dat clinicilor pentru a-l testa și pentru a-i înțelege funcționalitățile și modul prin care acesta poate îmbunătăți demersurile în clinică. Investiția inițială a fost cuprinsă între 20.000 și 30.000 euro, dar cea mai costisitoare investiție a fost timpul și efortul care a fost depus de către echipă.

Cum funcționează?

Toate clinicile care au ales deja platforma, au recunoscut:  Digitail este „ajutorul de nădejde”

Digitail ajută la gestiunea fișelor de pacienți, cuprinde o agendă internă și un calendar public pentru programări online, trimite notificări email și SMS pentru pacienți, se ocupă cu managementul de inventar și stoc, fiscalitatea, automatizează rapoarte și registre și realizează statistici în funcție de criteriile selectate. În acest mod, Digitail reduce timpul alocat de către medic pentru gestiunea internă și reprezintă un pas important în reducerea birocrației din clinici.

Cât despre noi, proprietarii de animale de companie, beneficiem și de un carnet digial de sănătate, unde putem vedea istoricul animalului de companie, profilul acestuia și când sunt următoarele întâlniri de vaccinare, deparazitare și control de rutină, la care trebuie să venim. Astfel, ne sunt oferiți toți pașii necesari pentru a asigura cele mai bune condiții de sănătate pentru animalele noastre de companie și înțelegem mai bine responsabilitatea față de acestea.

Soluția Digitail este românească, dar echipa este împărțită între Barcelona și România.  Deși sunt aflați în locuri diferite, membrii echipei și misiunii Digitail poartă cu ei aceeași viziune, de a aduce mai aproape medicii veterinari de proprietarii de animale și de a eficientiza munca de zi cu zi.

Startup Life: Ceea ce contează cu adevărat

Focusul nu este pe faptul că punem bazele unei platforme, ci pe faptul că rezolvăm problema sarcinilor redundante, care consumă mult timp și care încă se fac cu pixul și hârtia.

Sebastian a vorbit cu entuziasm despre povestea sa de succes și la Codecamp Romania, în sesiunile organizate de Rubik Hub. Acesta consideră că echipa, viziunea pe termen lung și capacitatea de compromis fac parte din cele mai importante aspecte în viața unui startup.

Dacă începi certuri din cauza ego-ului sau pentru că nu ești flexibil, riști să pierzi orice șansă de a ajunge acolo unde ți-ai propus.

Mai mult, importanța de a testa ideile și presupunerile în permanență și de a integra noile cunoștințe în ceea ce faci – joacă un rol esențial. Avem obiceiul de a crede că ce știm noi e corect și se aplică la toată lumea, spune Sebastian.

Întrebat dacă ar începe aceeași afacere, Sebastian spune cu hotărâre…

Bineînțeles că aș face totul la fel! Cu siguranță, aș încerca să fac lucrurile mai bine (doar nu degeaba am făcut atât de multe greșeli – speranța e să fi învățat ceva), dar tot aș vrea să urmez aceiași pași.

Bonus TIPS de la Sebastian, pentru viitorii antreprenori

  1. Niciodată să nu vă dați bătuți. Asta va face diferența între voi și cei care nu reușesc.
  2. Porniți la drum cu oameni pe care va puteți baza și cu care aveți o viziune similară.
  3. Să nu vă fie frică să faceți munca de jos! Dacă nu ești dispus să faci tu un lucru, cum crezi că vei putea înțelege ce trebuie să facă altcineva, sau mai mult, cum va fi altcineva motivat să facă acel lucru?
  4. Banii vin după și nu aduc mai multă fericire. Concentrați-vă să răspundeți la întrebările: cum pot să ajut cât mai mulți oameni? și cum aș vrea să las lumea după ce nu mai sunt aici?

În 2018, Digitail are în plan extinderea și dezvoltarea în România și în celelalte țări unde sunt deja prezenți: Australia și Grecia. Avem cereri constante și din alte țări: Malta, Mexic, SUA, Spania, Argentina dar suntem conștienți că avem limitele noastre și nu vrem să ne “întindem mai mult decât plapuma”, ne povestește Sebastian.

Dorința de a vedea un impact direct și de a găsi un model de fericire interioară sustenabilă – au fost motivele principale care m-au împins înainte dar, în același timp, au fost multe ocazii când nu aș fi reușit să înaintez fără ajutorul prietenilor, familiei, partenerilor și a tuturor celor care au dorința de a face din lumea în care trăim, un loc mai bun.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment