Prin WATTO se va dezvolta cea mai puternică rețea pentru încărcarea mașinilor electrice din Europa Centrală și de Est; este vorba de o rețea ultrarapidă, destinată atât mașinilor personale, cât și viitoarelor camioane și microbuze electrice.

Echipa WATTO este una complexă și foarte diversificată, formată din: Daniel Pintilie, fondator & CEO, cu 15 ani de experiență în piața de energie în Europa Centrală și de Est; Cezar Dumitrescu, co-fondator & Chief Operating Officer, cu o vastă experiență in proiecte strategice în energie și mobilitate electrică; Ștefan Costea, co-fondator & Chief Technical Officer, cu peste 20 de ani de experiență în cercetare-dezvoltare în zona de automatizări și optimizări energetice.

“Misiunea noastră este să facem posibilă călătoria cu orice mașină electrică, pe distanțe lungi, indiferent de autonomia acesteia. Veți putea incărca în mai puțin de 10 minute, 80% din baterie. Totul va fi gândit astfel incât să integreze, într-un mod sustenabil, nevoile de mobilitate ale oamenilor cu mediul inconjurător și va fi un reper de tehnologie și inovație în regiune.” , a declarat Daniel Pintilie.

WATTO a luat naștere cu scopul de a aduce un beneficiu semnificativ în lumea mașinilor electrice, dar și din dorința de a reduce poluarea cu care întreaga lume se confruntă, unul dintre factorii ce favorizează acest fenomen fiind chiar mașinile.

Românii se arată din ce în ce mai interesați de mașinile electrice, deși se confruntă cu prețul încă ridicat al acestora, dar și cu lipsa unei infrastructuri solide pentru incărcare.

“Dar asta este ceea ce facem noi: creăm această infrastructură! Numărul redus de mașini electrice nu ne sperie; WATTO este mai puțin despre prezent și mai mult despre cum va arăta piața de mașini electrice peste câțiva ani. Construim pentru viitor, gândindu-ne la nevoile utilizatorilor de mașini electrice de peste 10-15 ani. Suntem primii care fac asta.”

La început, compania a fost susținută din fonduri personale, însă, pe parcurs, finanțările au început să apară. În prezent, se vorbește despre o nouă finanțare, care va duce proiectul la un alt nivel, însă dezvoltarea acestuia depinde și de criza sanitară cu care se confruntă țara noastră. WATTO este o investiție strategică, ce nu promite venituri peste noapte, ci un impact pozitiv, pe termen lung, în economia și viețile oamenilor.

În ceea ce privește promovarea și imaginea WATTO, acesta a fost primit și susținut de la început cu entuziasm și a intrat semnificativ în atenția mass-mediei și a comunității de afaceri. WATTO este o adevărată provocare în zilele noastre- este despre mult curaj și ambiție, despre viziune și perseverență, într-o lume în care este nevoie de repere și oameni puternici, care să-și dorească mai mult, despre grija față de mediu; este despre optimism și despre viitor.

“Într-o etapă viitoare, fiecare locație va avea o cafenea, iși va putea autosusține parțial consumul de electricitate, producând energie verde (fotovoltaică), iar prin baterii, va putea stoca electricitatea pentru a fi consumată ulterior, ajutând, astfel, sistemul energetic.”

Autor

Write A Comment