La intersecția dintre parenting și business se află Ergonomice.ro – un business realizat și dezvoltat de către Catrinel Popa (Caty) din dorința de a le oferi tuturor părinților soluții ergonomice pentru copiii lor.

Ne-a întâmpinat cu un zâmbet larg și mult entuziasm într-unul dintre magazinele ei, unde mămicile angajate pot veni alături de copiii lor la muncă. Acolo, clienții primesc consultanță în babywearing, pentru a-și alege sistemul de purtare potrivit și pentru a-l proba și regla în consecință sau chiar îl pot închiria sezonier.

Caty povestește cu drag despre începuturile Ergonomice.ro și despre cum a format o întreagă comunitate de mămici prin intermediul Facebook. Acolo, toate mămicile îi admirau sistemul de purtare, iar Caty le spunea despre cât de eficient și ergonomic este pentru copiii lor.

Atunci ne creaserăm cont de Faceebok și vorbeam cu mămicile. Stabilisem să ne întâlnim în parc și să mai vorbim despre copii.”

Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie, Caty știa deja toate informațiile cu privire la modul și condițiile de creștere armonioasă a copiilor, câștigându-și încă de la început încrederea pentru sfaturile și recomandările ei.

„Era deja o comunitate foarte bine constituită de mămici – ne întâlneam, vedeau sistemele mele de purtare și le încercau. Le-au cerut apoi cu diverse ocazii și mi-am dat seama că există o nevoie reală de sisteme de purtare pentru copii.”

Farmacist, mamă și antreprenoare

Aceasta era provocarea cu care se confrunta Caty în 2016. Nu s-a gândit niciodată că va ajunge să aibă propria afacere, ci doar a vrut să ajute cât mai multe mămici cu sisteme testate și certificate de purtare. A renunțat la job-ul de farmacist treptat, iar Ergonomice.ro a luat repede contur cu o investiție inițială de 35.000 euro, pasiune și curaj din partea lui Caty – acum antreprenoare și mamă. Produsele sunt de calitate superioară, iar clienții Ergonomice.ro sunt atât din România, cât și din afara ei.

De la sisteme de purtare, magazinele (online și fizice) găzduiesc accesorii, cărți pentru copii, îmbrăcăminte, jucării, scaune auto, wrap și scutece textile. Gama este foarte variată, iar pe lângă comercializarea acestora, echipa Ergonomice.ro oferă consiliere pe partea de babywearing – cum anume trebuie purtat și întreținut sistemul, cum trebuie reglat și ce model este necesar, în funcție de vârstă și particularitățile individuale.

Întrebată dacă ar începe aceeași afacere, aceasta a spus un „Da!” foarte hotărât, pentru că este parte din pasiunea și misiunea ei, de altfel – de a ajuta, inspira și motiva oamenii spre a face lucrurile cât mai bine. Un aspect despre care ne-a vorbit cu modestie a fost acela a actelor de caritate pe care le desfășoară la Ergonomice.ro. Cu fiecare ocazie, Caty și mămicile din comunitate contribuie la acte de caritate, ce constau în rechizite, alimente și îmbrăcăminte/încălțăminte pentru familiile defavorizate.

Caty ne sfătuiește să ne urmăm pasiunea – odată identificată, aceasta poate fi valorificată, tradusă în soluții și transmisă celorlalți. Acestea sunt reperele de la care pornește un business de succes și privește mai mult Ergonomice.ro ca pe o oportunitate de a oferi părinților cele mai bune lucruri pentru copiii lor.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment