Programul “România Start-up Plus” este lansat de Ministerul Fondurilor Europene si are o valoare totala de 105 milioane de euro din Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020 ce vizeaza stimularea antreprenoriatului si reducerea numarului de someri.

24.000 este prima transa de finantare a unui proiect declarat castigator, bani pe care antreprenorul ii poate primi in momentul semnarii contractului de finantare.

16.000 euro reprezinta a doua transa care este acordata dupa o perioada in care sunt masurate rezultatele obtinute. Conditia este ca veniturile realizate sa fie egale cu jumatate din valoarea primei transe.

Pentru mai multe informatii, accesati Ghidul Solicitantului.

Prin finanțarea proiectelor de antreprenoriat din Programul „România Start-Up Plus”, Ministerul Fondurilor Europene are în vedere atingerea următoarelor obiective:
• Peste 2.000 de locuri de muncă nou create
• Peste 1.500 noi întreprinderi mici și mijlocii finanțate
• Peste 10.000 de persoane formate în domeniul educației antreprenoriale

Schema pentru start-up-uri poate fi derulată de Autoritățile Publice Locale, Camerele de Comerț, Furnizorii de servicii de Formare Profesională Continuă (FPC), universitățile și ONG-uri, care pot aplica pentru a fi administratori de schemă.

Accesul la finanțare al întreprinderilor din România este printre cele mai reduse din UE. Numai 2% din întreprinderile din România – față de 8%, media europeană – au accesat granturi sau credite subvenționate în 2015, conform sondajului SAFE al Comisiei Europene.

Propunerile și recomandările pe marginea ghidului „România Start-Up Plus” (RSUP) sunt așteptate până la data 25 iulie 2016, pe adresa: rsup@fonduri-ue.ro. Proiectele pot fi depuse începând cu 15 august 2016. Calendarul poate fi consultat în fișierul atașat.
Ghidul și documentele anexe pot fi consultate aici.

În acest moment, Autoritățile de Management coordonate de MFE primesc proiecte pentru 46,6% din fondurile structurale şi de investiţii, fiind lansate ghiduri pentru 12,9 miliarde de euro.

Autor

Detectiv și vizionar al valorilor (in general) umane, îmi place să mă dedic lucrurilor care aduc plus valoare celor din jur. Promovez profesionalismul și apreciez inițiativele deștepte care restartează societatea!

Write A Comment