E bucureșteancă și a fost studentă în Politehnică. Irina Dulgheru a plecat din țară la doar 23 de ani. Acum are 37 de ani, 3 copii și un brand Minunat, născut din dorul de casă.

Odată ajunsă în Franța, Irina a obținut o diplomă de inginer la INSA Lyon, a lucrat și în domeniul construcțiilor, iar acum job-ul ei este în domeniul energiei.

Minunat by Irina

Irina are un program plin însă acordă 1-2 ore pe zi proiectului ei de suflet, Minunat by Irina. Atunci când a început  și nu avea o idee clară, desena motive inspirate din folclor din pasiune și din dorul pentru România. Apoi, a  testat metode de imprimare pe textile, iar după ce a fabricat manual o primă serie, nu a stat pe gânduri și a expus-o. În timp ce stabilea o colaborare cu My Romanian store din București, deschidea și magazinul online.

Cum să reușești pe cont propriu

A învățat singură să folosească programe de design pe computer și a făcut un curs de fotografie de obiect.

Prietenii români din diaspora și din țară i-au fost întotdeauna alături: cu ajutorul lor a structurat ideile pe care dorea să le transmită, aducând mai multă culoare și câștigând autonomie în design-ul de eșarfe; o prietenă i-a ținut locul în timpul unei expoziții în perioada în care Irina era însărcinată, o altă prietenă găzduiește expozițiile în restaurantul ei și mulți prieteni o ajută cu transportul eșarfelor în București.

Minunea are în ea raritate si se petrece pe neașteptate. Din aceste motive, cuvântul e potrivit demersului meu.

Pasiunea nu face antreprenoriatul mai ușor

Printre micile sau marile sacrificii pe care a trebuit și trebuie în continuare să le facă pentru a duce brandul mai departe, Irina Dulgheru împletește  vechiul și noul, liniștind dorul de casă și nevoia de frumos a românilor care au ales o viață departe de meleagurile românești.

Am sacrificat multe nopți de vacanță. Perioada vacanțelor de vară este momentul când pregătesc design-urile pentru o colecție. În restul anului, renunț zilnic la masa de prânz și folosesc timpul pentru activități diverse pentru Minunat. Numai design-urile le lucrez acasă pe desktop, restul pe smartphone, în autonomie. Petrec o zi pe an la fabricant pentru a discuta desenele și a face corespondența de culori.

Minunat by Irina propune eșarfe din muselină de mătase, twill de mătase si lână cu mătase imprimate cu motive inspirate din folclor. Acestea se pot achiziționa din magazinele online, dar și din My Romanian store din București. De asemenea, o dată pe an, Irina organizează o expoziție de vânzare la Lyon. Anul acesta, expoziția se va desfășura pe 24 noiembrie.

Avantajul acestor produse, spune ea, este calitatea care nu este întâlnită nici la marile magazine de lux din capitală. Fabricantul cu care Irina colaborează are o experiență de 70 de ani în domeniu. De aceea, eșarfele nu au fost livrate doar în România, ci și în Japonia, Canada și majoritatea țărilor europene.

Irina ne-a povestit că s-a confruntat cu dificultăți de toate felurile: un anumit design nu a avut deloc priză, unul dintre magazinele cu care a colaborat a vândut eșarfele la alt preț decât cel stabilit,  refuzând ulterior să transmită suma încasată sau dificultăți logistice, Poșta Română pierzând un plic cu eșarfe.  Însă, antreprenoarea este sigură că mentalitatea românului MERGE ȘI AȘA e pe cale să se schimbe.

Minunat by Irina a ales să nu copieze, ci să descifreze folclorul; să învețe, să descurajeze consumerismul, producând serii mici; să își declare sursele de inspirație și să promoveze România. – Irina Dulgheru.

Autor

Ramona este redactor și surprinde partea nevăzută a României, o parte frumoasă care crește odată cu poveștile pe care le transmite.

Write A Comment