Pentru antreprenorii din România, credibilitatea și încrederea sunt repere de la care pornește crearea brandului personal. Aceste valori sunt transmise în diverse moduri și contexte, în momente de „glorie” sau criză organizațională. Sunt transmise în ateliere, la birou sau chiar pe terenul de lucru; sunt transmise la competiții, workshop-uri, conferințe și seminarii la care antreprenorii participă fie în calitate de speakeri, participanți, parteneri sau chiar organizatori.

Astăzi se află la noi Andrei Zafiu, cunoscut ca „fotograful antreprenorilor din România”. Echipa noastră l-a înâlnit pe Andrei în cadrul evenimentelor Business Days, unde participarea lui activă și implicarea în cadrul conferințelor a fost foarte ușor de remarcat.

El participă la cele mai apreciate evenimente de business din țară și surprinde antreprenorii, după cum spuneam, în momentele lor de „glorie”. Povestea sa a început chiar din timpul facultății: Pentru prima dată când am avut în mână un aparat foto profesional, m-am îndrăgostit. Eram fascinat de multitudinea de lucruri pe care le poți face şi de faptul că rezultatul muncii mele făceau persoanele să zâmbească.

Pe de altă parte, mediul antreprenorial mă fascinează în aceeași măsură. Ca în fotografie, în antreprenoriat există libertatea de a crea: pleci de la o idee şi ajungi la un rezultat ce poate îmbunătăți lucrurile.

Cu aceeași pasiune despre business și fotografie a vorbit și cu Octavian Bădescu (Broker/Owner, RE/MAX), cel care i-a dat denumirea de „fotograf al antreprenorilor”: îi povesteam cu entuziasm despre evenimentele de antreprenoriat la care sunt fotograf şi despre cum antreprenorii folosesc fotografiile mele pentru a se promova, iar el a venit cu ideea de „fotograf al antreprenorilor”.

Când pasiunea întâlnește business-ul

De ce-ul lui Andrei a fost în fotografie, a fost în antreprenoriat, dar mai ales a fost în oamenii care doresc să aducă valoare comunității în care trăiesc.

Totul a pornit de la întrebarea „De ce fac ceea ce fac?”, urmată de „Ce anume am eu de oferit lumii?”; aceste întrebări le aveam zilnic în minte şi le am şi acum. Răspunsul la cele două întrebări a fost fotografia şi antreprenoriatul, domenii în care petrec ore şi nopţi întregi pentru a studia, fără a simţi oboseala. Este locul de unde mă încarc cu energie.

Când spui fotografie, spui creație; când spui antreprenoriat, spui valoare; când spui fotografie & antreprenoriat, spui libertate: Cele două domenii îmi oferă libertate; libertatea de a crea un lucru care nu era posibil într-o corporaţie, unde eşti o simplă rotiţă dintr-un sistem.

Cred că avem datoria de a oferi lumii tot ce e mai bun din noi. Reprezintă o datorie pe care o avem cu toţii, iar această responsabilitate m-a motivat.

Este doar despre voi

Una dintre cele mai mari provocări pe care le întâmpină Andrei în timpul evenimentelor și sesiunilor foto constă în renunţarea la ego, ne spune el: Am învățat că atunci când fotografiez, nu mai este vorba despre mine; este vorba despre cel pe care îl fotografiez. Este necesar să îmi golesc mintea pentru a putea vedea şi surprinde autenticitatea din acea persoană. Aş mai adăuga aici arta ascultării şi abilitatea de a vedea frumosul în oricine şi oriunde.

Mă implic 100% în toate evenimentele şi în toate pun suflet. Fiecare eveniment are propriul vibe și diferă foarte mult. În schimb, cred că evenimentele care creează comunităţi în jurul lor sunt cele cu cel mai semnificativ impact; aş putea aici să menționez UPGRADER şi TEDx Floreasca.

Pe un panou afișat în centrul Bucureștiului, Andrei ar scrie câteva cuvinte spuse de către Tony Robbins: Life is a gift, and it offers us the privilege, opportunity, and responsibility to give something back by becoming more.

Îl găsiți pe Andrei la evenimentele de business din România, dar îl puteți urmări și în online, aici.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment