Talent, emoţie, inspiraţie şi muncă făcută cu responsabilitate şi determinare – sunt punctele forte pe care le-a remarcat Ana Maria Brânză, campioană mondială și olimpică la scrimă, în majoritatea atelierelor de creație din România.

Astăzi vorbim cu Ana-Maria Brânză, spadasina cu mască tricoloră, campioana ce a strâns mii de oameni în faţa televizoarelor și pe care o priveau cu mândrie excelând în diferite competiţii. Este unul dintre cei mai îndrăgiți ambasadori ai sportului românesc peste hotare și, mai mult, un susținător al valorilor românești.

Aceasta nu ne va vorbi despre scrimă, ci ne va povesti despre proiectul său de suflet, Autentica, și de unde anume a pornit această inițiativă a campioanei.

Autentica – Avem grijă de valorile noastre

Autentica – Avem grijă de valorile noastre este o comunitate de designeri care au un scop comun: de a fi autentici. Prin acest concept, Ana-Maria Brânză dorește să contribuie la promovarea designerilor români și consideră că ar putea deschide această mică lume a frumosului autentic românesc și către publicul larg.

Proiectul a luat naștere după ce, intrând într-un atelier, Ana-Maria a văzut factorii esențiali care duc spre succes, spune ea. Bineînțeles, talentul, emoția, inspirația și munca făcută cu responsabilitate și determinare sunt doar câțiva dintre aceștia.

O comunitate de talente, valori și creații românești, cu și pentru iubitorii de frumos.

Fiind Anul Centenarului, Ana-Maria Brânză a considerat că este momentul oportun de a promova designerii români și creațiile cu motive tradiționale românești, de inspirație autohtonă, dar și a celor cu tentă modernă, cu viziune avangardistă.

Toți cei incluși au în comun, dincolo de orice detalii tematice, acest ideal, de a fi autentici în demersul lor, de a crea stiluri și nu doar haine sau accesorii, de a fi confortabili (nu neapărat mândri, dar nici complexați, cum se mai întâmplă adesea) cu ideea că sunt români, spune Ana-Maria Brânză.

Cum se derulează proiectul?

Pentru acest proiect, fiecare designer trebuie să aleagă câteva creații proprii pe care dorește să le promoveze, urmând ca eu, împreună cu partenerii mei să organizăm ședința foto cu respectivele produse, iar fotografiile rezultate să ajungă în Social Media.

De asemenea, mi-am dorit ca fiecare designer să-și spună povestea brandului său într-un video scurt, de 100 de secunde, astfel încât cei care ne urmăresc să-l cunoască la un nivel mai profund, nu doar să admire niște fotografii.

Și acesta este doar începutul!

În acest proiect, Ana-Maria Brânză a dorit să promoveze câte un designer pe zi, pentru cele 100 de zile de final de an. Până în prezent, ea a ajuns la un număr de 80 de colaboratori și urmează pregătirile pentru ultimele ședințe foto.

Simt că a fost o decizie inspirată și sunt convinsă că acesta e doar începutul, spune încrezătoare Ana. Proiectul va fi încheiat cu un eveniment caritabil, în care se va lansa un album, iar toți cei care urmăresc Autentica vor avea acces la un hub creativ, în care vor găsi 100 de designeri români pe care îi pot studia și chiar contacta, pentru a le cumpăra produsele.

Bineînțeles că, pe parcursul proiectului, Ana a întâmpinat și obstacole. Astfel că, lucrul cel mai dificil pe care l-a întâmpinat a fost acela de a câștiga încrederea persoanelor cu care dorea să interacționeze: pur și simplu, unii designeri credeau că e nevoie să plătească pentru a fi incluși în proiect sau că nu se potrivesc specificului proiectului și nu înțelegeam de ce, în condițiile în care eu credeam că am fost clară că e un proiect de suflet, fără implicații financiare pentru niciuna dintre părți.

En garde! Fetița cu Masca Tricoloră

Autentica – Avem grijă de valorile noastre nu este unicul proiect de care se ocupă Ana-Maria Brânză. Aceasta a lansat de curând o carte în care și-a rememorat momentele importante de pe parcursul vieții: lucrând la ea, am retrăit atât de multe momente semnificative din viața și cariera mea. Privindu-le acum, din perspectiva adultului care a reușit să-și împlinească visele, sensul lor mi s-a relevat altfel.

Poți afla mai multe detalii despre proiectul campioanei, Autentica by Ana-Maria Brânză, dând click aici, iar cartea acesteia, En garde! Fetița cu Masca Tricoloră, poate fi văzută, dând click aici.

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment