Divizia de VC (venture capital) a Microsoft, M12, a semnat recent un parteneriat cu EQT Ventures și cu SVB Financial Group în vederea demarării unei competiții pentru femeile antreprenor din tehnologie, cu un buget total de 4.65 milioane de dolari.

Scopul acesteia este de a încuraja egalitatea de gen între fondatorii de startup-uri, după ce în anul 2017, startup-urile fondate de femei au obținut doar 2,2% din banii puși la dispoziție pentru fondurile de investiții. În același context, startup-urile fondate de către bărbați au atras 79% din fonduri, scrie publicația start-up.ro

Cine poate aplica?

Startul înscrierilor a fost dat pe data de 26 iulie, dar antreprenoarele tech se pot înscrie până pe 30 septembrie în competiție. În acest proiect de anvergură se pot înscrie persoane din Europa, Israel, Canada, Mexic și SUA, care au strand sub 4 milioane de dolari în rundele de finanțare.

Acestor condiții li se adaugă necesitatea de a oferi o soluție pentru o problemă „critică” în afaceri, anunță reprezentanții diviziei M12. Cele două startup-uri câștigătoare vor primi câte 2 milioane de dolari, iar ceilalți finaliști vor primi credite Azure, dar și alte beneficii.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment