5 To Go și Banca Transilvania, vor lua parte la proiectul pilot de mobilitate electrică UberGREEN. Proiectul promovează serviciul de transport cu mașini 100% electrice, iar cele două companii vor suporta o parte din costul de leasing al mașinilor electrice.

Bucureștiul a fost primul oraș din Europa Centrală și de Est unde a fost implementat serviciul de ridesharing complet electric. După o statistică făcută de cei de la Uber, aproximativ 10.000 de oameni folosesc mașini electrice UberGREEN și au parcurs până în prezent  peste 71.000 de kilometri. Daca această distanță ar fi fost parcusă cu o mașină normală, 8,5 tone de CO2 ar fi ajuns în atmosferă.

Prin colaborarea cu UberGREEN și 5 to go, sperăm ca mobilitatea electrică să devină accesibilă unui număr cât mai mare de oameni, astfel încât Bucureștiul să devină un oraș mai puțin poluat și mai ușor de navigat, a declarat Őmer Tetik, Director General al BancaTransilvania.

Vom avea în scurt timp în cadrul 5 to go Drive Thru, o stație de alimentare cu energie electrică pentru automobile. Compania 5 to go este orientată către proiecte de responsabilitate socială, fiind mereu un subiect pe agenda noastră de lucru și având proiecte de acest tip în defășurare, înca din primul an de activitate, a spus Radu Savopol, Co-Fondator 5 To Go.

Bucureștiul se află în topul orașelor cu cel mai poluat aer. Potrivit publicației start-up.ro, Comisia Europeană a anunțat demararea procedurii de infringement împotriva României pentru nerespectarea normelor de calitate a aerului.

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment