Specializată în domeniul proiectării și producerii de componente auto, compania turcească Doğu Pres, a ales să investească o sumă de 10 milioane de euro în Iași, într-un proiect de tip greenfield, astfel se vor crea peste 200 de locuri de muncă.

Locația a fost selectată în urma unui studiu realizat de compania turcească pe parcursul a 12 luni

Potrivit publicației Forbes.ro, acest proiect are în plan realizarea unei hale de producție de 10.000 mp, suprafața totală îndinzându-se pe 5 hectare. Fabrica va produce subcomponente ce se integrează în injectoare diesel și de benzină, iar în a doua etapă a investiției se urmărește producția de pompe auto de diverse tipuri.

Prin sosirea companiei Doğu Pres în Iași cu un proiect de investiție important în domeniul componentelor auto, practic se demonstrează încă o dată atractivitatea Regiunii de Nord Est a țării și pentru proiectele de producție, având în vedere că majoritatea investițiilor străine recente în Iași s-au concentrat pe domeniul IT. Observăm că această zonă a țării a devenit tot mai interesantă, având în vedere dificultatea de a găsi forță de muncă în partea de Vest a țării. De asemenea, aș dori să amintesc și câțiva factori care contribuie la creșterea atractivității Regiunii de Nord-Est: grad ridicat al populației active, costuri foarte competitive, disponibilitatea facilităților de tip greenfield sau brownfield, varietate lingvistică, iar lista continuă, a declarat Vasile Asandei, Director ADR-NE (Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est)

Înființată în anul 1989, compania Doğu Pres, are un număr de aproximativ 600 de angajați, iar de-a lungul anilor a produs componente pentru injectoare auto pentru numeroase companii, precum: Bosch, Delphi, Denso, Compa Sibiu, Schaeffler.

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment