Revolut, unicornul fintech care și-a propus să elimine granițele fizice, taxele și comisioanele uneori ascunse  de bănci, ajunge la 60.000 de utilizatori în România la câteva luni după deschiderea biroului local.

Revolut a fost înființat în iulie 2015 cu o misiune destul de ambițioasă: să „zguduie de la temelie” sectorul financiar bancar, spun reprezentanții. Utilizatorii Revolut își pot face un cont curent în 60 de secunde, pot cheltui bani în străinătate în peste 150 de monede fără comisioane ascunse și au posibilitatea de a deține și schimba 25 de monede direct din aplicație, respectiv de a efectua transferuri domestice și internaționale folosind cursul de schimb valutar real.

Astăzi vorbim cu Irina Nicoleta Scarlat, care are în spate peste zece ani de experiență, șapte dintre ei în tehnologie, marketing și managementul proiectelor și al echipelor. Ea conduce operațiunile Revolut în România și se asigură că ajută românii să fie din nou în control atunci când vine vorba despre bani.

Înainte de a se alătura echipei Revolut, Irina a condus echipa de marketing a Uber în România, a definit strategia la nivel local și s-a implicat activ în diferite inițiative strategice la nivel regional.

Printre realizările sale, se numără lansarea Revolut în trei orașe noi, creșterea numărului de utilizatori până la 1 milion și dezvoltarea echipei de marketing de la zero. Este un cetățean global care a trăit, studiat și lucrat în șapte orașe din Europa și Statele Unite și vorbește fluent patru limbi străine. Și astăzi ne vorbește despre Revolut și planurile unicornului fintech în România.

Revolut – Cum funcționează?

Cu Revolut, putem retrage bani de la bancomat sau plăti direct la comercianţi oriunde în lume; putem efectua schimburi valutare la ratele interbancare la care se tranzacţionează monedele respective. Nu în ultimul rând, avem posibilitatea de a realiza transferuri către bănci sau către alte persoane care folosesc Revolut.

Printre funcționalitățile Revolut, regăsim asigurările de călătorie sau tranzacţionarea de criptomonede. Realizarea operaţiunilor de plată prin intermediul Revolut sunt gratis pentru conturile standard, Revolut percepând comision doar în cazul în care retragem o sumă mai mare de 200 euro pe lună de la bancomat.

 Compania a deschis primul birou local al Revolut în România la începutul lunii mai, Irina fiind primul angajat – în acel moment, deja 20.000 de români foloseau serviciul Revolut. Câteva luni mai târziu, se pot mândri cu faptul că se apropie cu pași rapizi de 60.000 de utilizatori în România, dovada clară că românii adoptă repede această inovație în sectorul financiar bancar.

Sunt însă pregătiți? E o întrebare foarte bună! Avem în acest moment 12 milioane de carduri în România, iar 15% dintre plăți sunt efectuate prin card. Vedem îmbunătățiri de la an la an, însă în continuare suntem în urmă atunci când vine vorba de digitalizare în general, și de digitalizarea sectorului financiar-bancar în special. Adopția este însă rapidă și am încredere că vom continua să creștem și să ne dezvoltăm – Irina Nicoleta Scarlat, Country Manager, Revolut Romania

Despre Revolut for Business, avantaj pentru antreprenori

Revolut for Business este un cont curent de ultimă generație adresat afacerilor globale, care ajută afacerile să economisească până la 7% din fiecare tranzacție efectuată. Vine la pachet cu carduri de business prepaid, un API deschis și plăți internaționale nelimitate: Motivul pentru care nu am promovat activ acest serviciu în România este că nu oferim încă IBAN-uri dedicate în RON. Afacerile care își doresc să facă plăți în alte monede, își pot deschide însă un cont aici, continuă Irina.

Sistemul bancar are două opțiuni în acest moment: să se adapteze sau să moară, în forma actuală.

Vom continua să creștem rapid în România și sper ca până în 2025 să avem 1 milion de utilizatori Revolut aici. Nu cred că vorbim însă despre dezechilibre economice majore. Sistemul bancar are două opțiuni în acest moment: să se adapteze sau să moară, în forma actuală. Societatea a evoluat în ultimii 10 ani mai mult decât a făcut-o în ultimii 100 dinainte, iar asta datorită tehnologiei. Revoluția fintech-urilor forțează sistemul bancar să se adapteze și să se digitalizeze. Este un impact similar celui pe care l-a avut internetul asupra operatorilor de telefonie mobilă.

Meet the #team

Echipa Revolut Romania este una compactă și plănuiește să se extindă odată cu piața de utilizatori. Alături de Irina se află Rob Brăileanu (Global Content Manager) și Alina Berbecaru (Country Ambassadors Lead) – Rob lucrând din Londra, cu contribuție semnificativă la dezvoltarea pieței din România și Alina, care gestionează programul de Country Ambassadors dn țară.

bizis.ro: #RevRally, turneul desfășurat în unele dintre cele mai importante orașe din România. Ce impresie ți-a lăsat Iașul și care sunt reacțiile comunităților cu care ați interacționat, legate de Revolut?

Iașul este un oraș fantastic în care mă bucur să revin ori de câte ori am ocazia. Am găsit o aici o comunitate de oameni foarte implicați și m-a bucurat să văd interesul față de Revolut și serviciile noastre.

Am organizat un #RevRally la care au participat 120 de persoane și la care a trebuit să închidem înscrierile pentru că nu mai aveam locuri disponibile. Îmi place să călătoresc și să mă întâlnesc personal cu utilizatorii noștri și comunitățile locale: sunt oameni activi, implicați, care ne oferă feedback valoros despre produs și ce putem face mai departe – Irina Scarlat, Country Manager, Revolut Romania

Echipa Revolut își propune să ajungă la 100.000 de utilizatori până la finalul anului, iar printre următoarele „mutări” ale companiei, se află:

  • Lansarea IBAN-urilor de România, pentru a le permite utilizatorilor să își ia salariul direct în contul lo Revolut
  • Localizarea aplicației și site-ului în limba română, o solicitare pe care au primit-o din ce în ce mai frecvent de la utilizatori
  • Lansarea Revolut for Business, pentru a putea oferi beneficii suplimentare și afacerilor care plătesc în acest moment taxe și comisioane nejustificate

Carrefour, Auchan, Taxify, Ali Express și McDonald’s – în topul preferințelor românilor

Un lucru este cert: Revolut se apropie de 60.000 de utilizatori în România. Aceștia au efectuat deja peste 750.000 de tranzacții folosind cardurile lor Revolut în valoare totală de peste 25 de milioane de dolari, iar vârsta medie a utilizatorilor din România este de 33 de ani, comercianții la care efectuează cele mai multe tranzacții fiind Carrefour, Auchan, Taxify, Ali Express și McDonald’s.

Principalele țări către care românii transferă bani sunt Lituania, Marea Britanie și Germania, urmate îndeaproape de Statele Unite și Slovenia. Utilizatorii Revolut au cheltuit bani fără taxe și comisioane ascunse în țară și peste hotare și au economisit folosind Vaults, ”pușculița digitală” care îi ajută să economisească bani rotunjind fiecare tranzacție până la cea mai apropiată valoare rotundă și adăugând diferența în depozitul Vault.

Le-aș recomanda să încerce și sunt sigură că nu vor mai renunța ulterior. Și chiar avem și o surpriză pentru cititorii bizis.ro.

Românii au deschis până acum peste 8.000 de Vaults și au economisit peste 1.5 milioane de RON. Cele mai populare motive pentru care economisesc românii sunt vacanțele, criptomonedele, nunțile sau cumpărarea unei noi case sau mașini, însă o parte dintre ei au un obiectiv ambițios: economisesc bani pentru prima călătorie în spațiu.

bizis.ro: Irina, ce mesaj ai transmite din partea echipei Revolut pentru cei care încă nu au încercat beneficiile acestei inovații, să spunem, disruptive?

I-aș întreba dacă vor să fie ei cei care își controlează banii și resursele financiare. Cu Revolut, este:

  • Contul lor de zi cu zi care are la bază tehnologie de ultimă generație și siguranță fără precedent;
  • Partenerul lor de călătorii care îi ajută să cheltuie bani fără taxe și comisioane ascunse, la cursul lor de schimb interbancar, oriunde în lume și să transfere bani gratuit în orice cont bancar din lume;
  • Mijlocul prin care pot tranzacționa criptomonede simplu, printr-o simplă apăsare de buton.

Le-aș recomanda să încerce și sunt sigură că nu vor mai renunța ulterior. Și avem și o surpriză pentru cititorii bizis.ro! Aceștia pot comanda gratuit cardul Revolut în valoare de 26.99 lei, dacă nu au încercat serviciul până acum.

Pentru a beneficia de ofertă:

  • Accesează https://www.revolut.com/ro/?p=BIZISRO și introdu numărul tău de telefon;
  • Descarcă aplicația Revolut din App Store sau Google Play de la link-ul primit prin SMS (Atenție! Promoția nu va fi activă decât dacă folosești link-ul primit pentru a descărca aplicația)
  • Deschide un cont curent în RON, direct din aplicație: durează 60 de secunde
  • Selectează CardsGet new Revolut cardPhysical și comandă gratuit primul tău card fizic Revolut
Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment